Posted by: orencute | March 2, 2009

hmm

serabut…serabut…itula perkataan yg sesuai untuk 2 bln neh..blajo java seorg diri…mcm aku ni pandai sgt jer…tp nasib baik la aku ni mmg peminat coding…leh laks aku sabo lg…hehehe….ni keje overdue..arituh da kena sound…huhuhuh…meleleh gak la air mata aku neh…yg plg memalukan…meleleh dpn sv aku lak tuh…lelaki…teremosi sekejap..tp mmg salah awak pon…sape soh wat keje lambt…xper aku akan berusaha lg…..chayoq2…alang2 menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan…alang2 da blajo java..biar smpi terror…cewah…

kat tmpt keje baru neh..suasananyer sgt best…terasa la ada life sket..terasala mcm ada satu family…masing2 ada kelebihan n kekurangan..sama la mcm aku..

jujurnyer aku rindu sgt dgn server, tgk brg2 hardware….user ngadu ada error…ahahahha….pastu bebel2 psl axapta…psl lotus..huhuhuh…tgk org network ke hulu hilir kalo server down…dgn muka serabut..huhuhu…pegi gym..tp org kata yg berlalu tu dahla…hidup perlu diteruskan…mula2 mmgla xbiasa…nk pulak skrg ni lbh pd management…alaaaahh mula2…tgula 4-5 bln lg ker..silap2 da xnak kuar…ahahhaa

k la takat tu je la…wassalam

Advertisements
Posted by: orencute | December 5, 2008

berhijrah sempena 1430 Maal Hijrah…

huhuhu..salam…salam kpd semua…

da lama aku mengupdate citer baru..skrg nie aku ralit dgn game baru..namanya pet society kat facebook…hahaha…si huda la yg memperkenalkan kat aku neh…abeh bdk team aku pn join men game neh…berlumba nk dpt point tgi…tmpt aku ni buleh dikira strategik la…hos aku duk blkg..xleh nk ngendap aku yg kat depan neh…hahahaha…kecuali dia dtg senyap2….ms tu dgn sepantas kilat dok tutup game tu…hahahaha….sorila boss…nama pet aku siburook…sbb dia mmg burok ms muler2…hahaha…dgn kaler kulit warna biru…ada tanduk dua..baju murah..cewah…ms tu tade coin lg nak ubah style…waaahhh..aku tgk aku raking pes…horaaayyy!!aku nakdptkan emas neh…

berbalik kpd tajuk utama aku td…berhijrah sempena 1430 Maal Hijrah..berhijrah ke mana???hahaha…aku berhijrah ke tmpt baru di thn baru…dgn tugas yg baru…boss baru…hehehe…skrg ni aku kije kat kilang cubic, ayer keroh…so 29hb nanti aku masuk tmpt baru di ctrm, bt berendam…pes time aku dpt wat web..guna jsp…wallaweyhhh…aku xpenah wat web lg stkt neh…mau berbulan gak aku blajo wat coding…xper2..jgn mudah kalah…pntg berundur sblm berperang…cewah…mcm salah jer bunyinyer…ahahahaha…xkisahla…lbh kurangla maknanyer tuh…pastu dpt kije dgn bos baru..if not mistaken, kalini hos aku lelaki …hod aku lelaki gak..kat cubic, hos dgn hod aku perempuan..rs2 ada beza x?…hmm..xkisahla asalkan kije aku jalan….hehehe

syg gak aku nk tglkan cubic neh..yela..ni kan pes job aku…byk bnda aku blajo kat sini…mekasih la pd hos n hod aku yg sgp amek aku kije..ms aku fresh2 dulu..mekasih di atas ilmu yg diberikan…jasamu ku kenang smpi bila2…tp yg plg syg adala gym n bonus…huhuh…kat ctrm ari jumaat rehat 2 jam..12.30 – 2.30..wallaweyhhh…leh aku ke gym kat cubic..bkn jauh beno pon…10mint gak la…huhuhu

eh dahla takat tuh…nk smbg kije yg xbrp nak byk neh..kehkeh…

Posted by: orencute | November 5, 2008

Doa kecergasan

doa cergaskan diri

ni kepada sesape yg rasa2 ada penyakit m tu..silala baca ayat ni slalu ye…smga dgn niat suci dpt le ilangkan penyakit m yg dtg pd waktu bila2 dia suke..kehkeh..doa ni aku ada lekat kat tepi meja aku…konon cergas ler spjg hari..tp kalo da time malas tuuu malas jugak..hahaha

renung-renungkan dan selamat beramal…smbl buat muke comel..hahaha

Posted by: orencute | October 31, 2008

ujung minggu..

hmm..apela aku nk buat di ujung minggu..mesti buat bnda yg sama..esok pepagi aku nk g temankan mak aku ke paso kat muar..ramai org tny knp la g jauh2..sbb kat sana leh dpt ikan fresh2 n segar2…hehehe..aku skrg ni tgh mantapkan skill utk masak sambal..ooooopsss!!..aku ni baru je nak blajo masak..try yg simple2 dulu..pastu aku nk try blajo wat masak lemak..hahaha

sy bdk baru blajo dlm bidang masakan nie..kehkeh…mybe sabtu or ahad aku nak wat sambal sotong utk seseorg..dgn buah mlaka..lg skali wat yg simple2 je..bg dia rs..hehe…itu juri tetap aku tu..huhuhu..sabtu ni xg ngedate..ahad pn 5o-5o..mntk2 kuar..hahaha..

arini kat tmpt keje aku xbuat aper2 pun..duk ngadap tenet je..ape yg aku cari pn aku xtau..hahaha…nak ngdap code xdpt mud lg,.,smbl2 tu aku makan makanan ape yg  ada di atas meja n dlm drawer aku nie..hmm xguna g gym..hahaha..makan sama je,,

okla  tu je la aku nk citer takat nie,,,hehehe,,c u on monday..

Posted by: orencute | October 31, 2008

kaki wayang..filem mesia ke filem omputih?

     VS  

arini aku nk citer psl dilema aku..tp tadela big issue pun..dilema aku utk tgk wayg..nk tgk citer mesia(lbh specific citer mlayu) ke omputih?..hmm..aku ni bukanle ada byk sgt pengetahuan psl filem2 kat mesia nie…tp aku hanyala seorang peminat wayang yg menginginkan filem yg memenuhi citarasa aku…dan stiap kali aku pg ke wayg pilihan pertama aku mesti filem omputih….knp ek?..adakah aku ni prasan nk jd org putih?aku rs tidak..adakah aku ni da lupa pd filem mesia?xjugak..aku tau je filem mesia yg baru kuar wayg..tapi jrgla terdetik hati aku utk tgk kat wayg…adakah sbb aku tau satu hari nanti filem2 ni mesti kuar astro..lg senang..dpt tgk kat umah..xyh byr tiket..dpt tgk byk kali ulang.. aku rs tidak jugak sbb kdgkala da kuar astro pn tetap tade hati nk tgk…hahahaha…knpla dgn aku nie…

aku respek r ada member aku nie..satu2nyer kawan yg aku ada yg blajo kat oberse…dia kata kalo dia g tgk wayg mesti pilihan pertama citer mlayu..wah..kagum sguh aku..aku yg tiap2 hari duk kat mesia pn xpk gitu..hahaha..

aku rskan filem kat mesia ni stereotype r..lbh kurang je jln citer nye…smpi aku buat kesimpulan kalo tgk citer impak maskima..xyah tgk evolusi kl drift..kalo tgk filem rempit xyah tgk citer kl menjerit..lbh kurang je…hahahah…ape pny pemikiran da…aku penah tgk citer yg dpt anugerah..kala malam bulan mengambang kot..Ya Allah..lembapnye citer tu..15 minit yg pertama aku smpi ngantuk2..last2 tuko citer len..citer cuci..ok gak la..pastu aku penah tgk citer rempit..Ya Allah..citer sucks..tade mesej..aku xtau apebnda la yg nk cuba dismpaikan…aku igt lg julia hana penah ckp..penonton skrg da matang..dorg leh nilai sindri samada nk g tgk ke tidak….aku nak aje ckp psl penonton da matang la penonton xg tgk..huhuh..emo laks tetibe..

aku tamola bndgkan filem mesia dgn filem barat..kang nmpk beno xadil..hehehe..aku cume terpk knp filem skrg ni xsama mcm filem org dulu2..smpi skrg org tgk..filem spjg zaman tu..pdhal itam putih je…lawak jenaka pn jd ikutan smpi skrg..tp skrg..g mana sih….

rs2 kat poster atas sape menang…hehe..bak kata nabil..lu pkla sindri…

Posted by: orencute | October 30, 2008

jum join gym..

hehe..stelah puas aku mencari idea utk update blog aku nie..so aku decide nk citer psl gym yg aku join kat korg…hmm..aku da join gym dlm setahun lbh la…member opis aku yg perkenalkan…hehehe..tadela dtg kije…duk je dpn pc ni busan gak aku…ngantuk gak..pastu balik umah makan..tgk tv..tido..itu je la tiap2 ari aku buat sejak kije…huhuhu..nk jugak aku buat bnda len..so aku pn joinla gym tu..mula2 aku p petg..lps balik kije..kol 6 smpi kol 7..trainer namanye james…sgt best la dia…hehe..dia adala bg pendpt dia psl shape2 ni..yg mana kena kecikkan..yg mana nak tone upkan..siap ada senaman specific lg..kalo kecikkan paha..guna tool ape..exercise ape..kalo nak kurangkan spare2 kat perut tu..kena guna ape..huhuhu…time petg tu byk laki so myb dia paham kitrg mcm segan2 kan..dia tadela bg yg betul2..tp ms tu aku bru je melibatkan diri.buatnye sikit tp peluh kemain lencun lg..hahaha…esoknye lenguh2 badan…tp bestla..

da lama2 tu kitrg g waktu lunch,..sbb time lunch ramai pompuan..so kalo nak buat senaman yg kena baring2 ke bukak2 kaki ke nak lari2..tadela segan sgt…kehkeh..stat dari tu..kalo james tgk kitrg ni stamina da up..dia tmbh lg satu level..ikut kemampuan la..huhuhu…mula warm up..pastu berat sket bg kuar peluh..pastu bg kuar peluh betul2 smpi lencun..ada guna threadmill…yg ni yg lari2 tuh…hehe..nanti ada gambo aku tunjukkan..pastu stepper..squad…yg ni utk bhgn pinggang ke bwh..ada floor exercise…last skali utk cool down..kira penutup la..

aku pg tiap2 hari..isnin smpi jumaat..tp kalo ada hal tu aku xpgla..kol 1 – 2…dr rumah bwk baju sesiap..smpi gym tu tukarla baju..huhuhu..sbulan rm10 je,.,,kalo kat luar, area mlaka ni..setau aku..skali masuk 5 hengget..xkisah brp jam..murah lg la bg aku..kalo kat luar alatan dia lg byk…

ada perubahan x?mestila ada…huhu..dulu rmi org ckp ada satu part kat aku ni..besar..haha..ape dia..xleh bgtau..hahaha..skrg aku da berjaya kecilkan..yes!yes!..ada gak yg ckp aku da nmpk kurus..yes!yes! lg..tujuan lainnyer aku kononnye nak pecahkan lemak..tamo bg saluran darah tersumbat..nanti senang dpt penyakit..huhuhu..hmm kalo pg tu aku ngantuk kat opis…insyaAllah lps g gym mesti rs segar balik..byk oksigen da smpi ke otak..huhuhu..

ant tips yg aku leh bg..korg sblm nak g gym tu kena makan 2 jam sblmnyer…biar mknan abes hadam…kalo x korg wat berat2 mesti rs nak muntah..kalo first time dtg sakit2 tu normal la tu..tp kalo lg skali dtg buat mesti rs kurang..huhuhu..pastu dtg kena slalu kalo nk rs kesan lbh cpt..huhuuh..

ok2 stakat tu je skrg..bwh ni aku upload gambr utk korg…ant aksi2 ms kitrg kat gym arituh…

ni ms nk warm up ni..aku tgh berlari di threadmill..member aku yg baju kuning tu tgh cycling..huhu

yg tgh tu namanye stepper…utk kecikkan paha…

da mcm pelakon samurai da aku tgk..hahaha…yg huda pegang tu..yg rotan pjg tu utk bhgn pecahkan lemak tepi perut…yg chrstine buat tu utk paha gak..dlm gambo ni kalo korg perasan yg kat cermin tu..sorg lelaki tgh pegang kamera..tp xnmpk muka…jauh..itula james..hehehe… 

yg bola tu slalunye utk bhgn perut…

hmm..yg part asd tu…utk bhgn belikat..kira kalo pke baju tu tadela nmpk spare2 kat blkg..huhu

 ni utk perut…ada tiga jenis…yg ni yg pertama…yg kedua n ketiga tade amek gmbr laks..haha

 ni utk tone up bhgn blkg…hehehe

ni penutup bhgn streching…utk cool down…pastu abes..

ada lg senaman..tp byk xsnap arituh…huhu..sekian..

Posted by: orencute | October 28, 2008

sesi suai kenal..

Salam to uols..hehe…aku pn xtau nak tulis ape…ni first time aku memasukkan diri ke bidang blog2 ni..hehe……nak click pun terkial2 nak ikut intructions..hahaha…sblm ni mmg tringin pn nk create utk diri aku sindri…tp xtau nk buat kat mane…then adala member aku ni si huda(bukan nama sbenar..hahaha)  tunjukkan dia nyer blog..maka bermulala hikayat oren cute ni…cewah~~…

knp oren cute?…hmm…td aku tade idea nk bg nama ape pd blog aku nie..tetiber aku terpndg botol air aku..ada buah oren…brand myrasa(tp dlm tu air mati je)..aku pn amekla nama oren tu…cute tu sbb aku rs buah oren tu cute kot..hahaha…

about me?..aku hanyala insan biasa di muka bumi Tuhan ini yg mencari arah utk ke sana..hahaha..puitis la plak..serba sikit tentang diri aku..

1) aku gayanya simple2 je…g opis suke pke baju t-shirt dgn jeans…kalo time rajin tu pke la lain sket..hehe

2) suka berborak/bersembang/berceting n sewaktu dgnnyer..hahaha…

3) aku suke makan ulam-ulaman…petai,jering, kacang botol, keldas, tenggek burung ant yg slalu aku mkn la..huhu

4) dlm byk2 sayur..aku plg xsuke peria katak…pahit bebeno….

5) aku suker asam pedas daging..asam pedas ikan kembong…n masak lemak cili api…nyum..nyum..

6) suke buat kek coklat…dia pny topping slalu aku wat xsmooth…mesti nmpk huru-hara…

7) kalo kuar ngedate mesti g makan..wayang…sejak kblkangan nie aku n en pz rajin gak men bowling..tp tiap2 kali mesti aku yg kalah..hahaha..

8) aku kalo dgn org yg xbiasa mesti aku byk diam..tp org yg aku da biasa…huhuhu…pepaham je r….

da itu aje stakat ni…ape2 kalo uols nk komen ke nk bg pendpt ke…sila..sila…hulurkan komen…moga aku dpt improvekan lg blog aku nie…maklumla kije2 amatur ni mmg nmpk byk kekurangan…hehehe

Posted by: orencute | October 28, 2008

Kames – 28/10/2008

Ini adalah post aku yg pertama..hmm..oleh krn raya belum abes lg..so aku nak bg korang tgk gambo time raya aku..hahaha…

ni ant ahli kuarga aku yg ada ms raya pertama..huhuhu

ni aktiviti bersalaman lps smyg raya..hehehe

itu je la stakat ni..nanti aku smbg lg..hehe

Categories